.


Események...
  • Elhunyt Cseh Lajos

  • Elhunyt Egri Sámuel

  • A Duna mestere

  • Vízi Ember Ébredj Jupát harcba hív !

  • KAJAK-KENU KLIP

  • MENTSÜK MEG A KENU SZAKÁGAT!!!

  • Felhívás a kenus szakágért

  • Vajda Vilmos életműdíjat kapott


    > Főoldal > Vízi Ember Ébredj Jupát harcba hív !

    Vízi Ember Ébredj Jupát harcba hív !

    Tisztelt Kollégák!

    A szeptemberi Fejlesztési Bizottsági ülésen a munkatervből én a következő feladatot kaptam: a sportág életterének, a vizek helyzetének elemzése edzéslehetőségek szempontjából. Megegyezés a horgászokkal, motorcsónakosokkal, stb.

    Az a kérésem felétek, hogy ezekkel a témákkal kapcsolatban ötleteiteket, gondolataitokat, saját tapasztalataitokat fogalmazzátok meg röviden és küldjétek nekem el.

    Azt mindannyian tudjuk, hogy mindnyájan értékes ingatlanon (vízparti ingatlan) végezzük munkánkat, melyeknek a tulajdonviszonya sok esetben nem rendezett. (pl. bérelt terület). Ebből kifolyólag mindenkinek ébernek kell lenni, időben reagálni, nehogy kihúzzák alólunk a lovat. Jobb megelőzni a dolgot, utólag már nehéz visszacsinálni a nekünk kedvező helyzetet!

    Igaz ez a vízfelületre is. Pl. Csepeli-holtágnál a hajózási korlátozás feloldása, vagy az Újpesti-öbölből való folyamatos kiszorítás. Én ezt a területet ismerem jobban, de biztos, hogy az országban máshol is vannak problémák.

    Ötletek a témához:
    1, vízitelepek tulajdonviszonya, bérleti szerződések lejárta!, időbeni meghosszabbítása
    2, vízfelület használata, használhatósága (stég léte- nemléte, közeli kikötők, yacht-klubbokkal való egyezségre jutás a mindennapi élet megkönnyítése érdekében
    3, hatóságokkal való kapcsolattartás (motorcsónak, stég vizsgáztatástól hajózási szabályzatok aktualizálásáig)
    4, a vízfelület fejleszthetősége (pl. holtág-rehabilitáció), ehhez kapcsolódó szabályok
    5, lobbizás (horgászok, természetjárók, nagycsaládosok, Kajak-Kenu Szövetség, stb)

    Sok kollégával beszélgetve azt tapasztalom, hogy a lehető legfurfangosabb módszerekkel próbálják kiszorítani sportágunkat ingatlanjaikból és a használt vízfelületről. Senki nem lehet nyugodt, még a kiemelkedő eredmények birtokában sem! A lehetséges megoldások keresése, egymásnak ötletek, alternatívák nyújtása mindannyiunk érdeke. Célunk a beérkezett ötletek rendszerezése, közkincsé tétele. Ehhez kérnék tőletek segítséget, hogy megőrizzük sportágunk bázisait, erejét.

    Köszönettel, Babella László és Sinkó László

    Ui.: egy hete elhagytam a telefonomat. Új számom: 20-329-6901 ( Simi) god.kajak@invitel.hu

     


    Copyright (c) 2005 internetsoft

    [ admin ]